Centrul de Tineret Loading

Târgul de oportunităţi de studii pentru absolvenţii gimnaziilor

Împreună cu tinerii din Consiliul Raional Orhei am dorit să răspundem cu un eveniment care contribuie la soluţionarea celei mai des raportată necesitate a tinerilor – orientare vocațională.
Astfel, la data de 17 martie 2018, în incinta Centrului Raional de Cultură “Andrei Suruceanu” din orașul Orhei, a fost organizat Târgul de oportunități de studii pentru absolvenții gimnaziilor.
În cadrul evenimentului tinerii au obținut informații despre ofertele educaționale ale Instituțiilor de Învățământ Secundar, licee dar și au comunicat direct cu reprezentații acestor instituții.
Activitatea a avut drept scop promovarea lumii profesiilor pentru tinerii din raionul Orhei cu vârsta cuprisă între 14-16 ani cu scopul facilitării alegerii vocaționale.
La eveniment a fost prezent preşedintele raionului Orhei, domnul Tudor Golub, şefa Direcţiei Generale Educaţie, dna Silvia Mustovici, şeful Serviciului Tineret şi Sport, dnul Victor Gherman, reprezentanţi din cadrul Centrului de Tineret Orhei.
La târg au fost prezenți în jur de 380 de tineri, părinți, profesori.
Vizitatorii au urmărit două prezentări de modă oferite de Colegiul Tehnologic din municipiul Chişinău şi au asistat la prezentările Instituţiilor de Învăţământ facute de reprezentanţii acestora.
Le mulţumim reprezentanţilor Instituţiilor de Învăţământ care au fost receptivi şi binevoitori să ajute tinerii în orientarea profesională: Colegiul de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, Colegiul Politehnic din municipiul Bălți, Colegiul de Arte ,,Nicolae Bodgros”din Soroca, Colegiul Tehnologic din Chișinău, Colegiul Tehnic Feroviar din Bălți, Colegiul Agroindustrial Rîșcani, Școala Profesională nr. 3 din municipiul Chișinău, Școala Profesională nr. 1 din municipiul Bălți, Școala Profesională din Telenești, Școala Profesională din Criuleni, Colegiul de Construcții din Hâncești, Centrul de excelență în Informatică din Chișinău, Colegiul Tehnic al UTM din Chișinău, Colegiul Cooperatist din Moldova, Colegiul de Medicina din Orhei, Școala Profesională din Orhei, Colegiul Vasile Lupu din Orhei, Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu”, Liceul Teoretic ,,Ion Luca Caragiale”, Liceul Teoretic ,,Mihail Lomonosov”, Liceul Teoretic ,,Alecu Russo”.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei, Centrul de Tineret Orhei in parteneriat cu Serviciul Tineret și Sport, Direcția Generală Educație, Centrul Raional de Cultură “Andrei Suruceanu” Orhei.

Pentru mai multe fotografii şi comentarii accesaţi linkul:

https://www.facebook.com/pg/CRTOrhei/photos/tab=album&album_id=182703594002693

Lasă un răspuns